Voor het beveiligen van websites zijn SSL certificaten noodzakelijk. Er zijn een flink aantal leveranciers, zoals bijvoorbeeld Verisign, Geotrust, Thawte, Comodo en Trustwave. Deze hebben een enorm aanbod aan verschillende soorten certificaten. In dit artikel proberen we duidelijkheid te scheppen in de verschillen tussen leveranciers, de validatieprocedures voor SSL certificaten en de verschillende soorten certicaten.

Het SSL certificaat (Secure Socket Layer) is een beveiligingsprotocol dat hacken of het downloaden van informatie van uw website voorkomt.
SSL certificaten bieden vele voordelen, waaronder het waarborgen van een veilige omgeving voor klanten. Zij kunnen privé-informatie (wachtwoorden, emailadressen, factuur gegevens, creditkaart nummers) veilig delen via tussen hun computer en de webomgeving zonder dat een derde partij hiertussen kan komen en deze gevoelige informatie kan gebruiken.

Een beveiligde website verhoogt het vertrouwen van de klant