In phpmyadmin kan er vrij gemakkelijk een back-up van je database gemaakt worden. Volg onderstaand stappenplan om dat voor elkaar te krijgen. Als voorbeeld wordt de server eride gebruikt

1. Ga naar je phpmyadmin site
  2. Vul in dit scherm je gebruikersnaam en wachtwoord in
  3. Vervolgens kies je in de linkerkolom de database waar je een back-up van wil (in onderstaand geval wolf_wolf)
  4. Daarna kies je in de balk boven de tabellen voor "Handelingen."
  5. In dit scherm staan een aantal opties; vul bij de optie "Kopieer databank naar:" een naam in voor de kopie van de database en klik op "Start".
  6. Het kopiëren van de database kan even duren, maar uiteindelijk krijg je de melding dat de database gekopieerd is.